به احتمال بسیار زیاد تاکنون با کدهای QR (Quick Response) برخورد داشته اید و چه بسا بر روی گوشی همراه تان نرم افزارهایی برای خواندن و استخراج اطلاعات از این کدها موجود باشد. این کدها همانند اشکال هریوگلیفی به نظر می رسند که به گونه ای معنادار درون یک مربع جاسازی شده اند. این اَشکال می توانند حاوی تبلیغات یک مغازه، لینک یک وبسایت، تنظیمات وای فای در کافه ی مورد علاقه تان و یا حتی اطلاعات کارت پروازتان باشند.

چیزی که زیاد دیده می شود این است که اکثر این کدهای QR به رنگ سیاه و سفید هستند. همین مشخصه گاهی باعث می شود که آن ها را ندیده گرفته و یا در نظرمان درکشان مشکل به نظر برسد. فکر کنید می خواهید بروشوری تبلیغاتی و رنگی برای کسب و کارتان سفارش دهید، آیا مایل هستید از یکی از این کدها -البته به صورت رنگی- در آن استفاده کنید؟این امر هم اکنون امکان پذیر است به نحوی که علاوه بر توانایی استفاده از این کدها به صورت رنگی، می توانید از لوگوی تجاری خودتان نیز بر روی آن ها استفاده نمایید. در این جا قصد داریم با استفاده از امکانات سایت QR Hacker به شما نحوه ی ساخت کدهای QR مولتی کالر را آموزش دهیم.

ساخت یک کد QR

قبل از این که به سفارشی سازی کدهای مورد نظرتان بپردازید می بایست به سایت QR Hacker رفته و فرآیند ساخت کد را آغاز نمایید. در این مرحله در سمت چپ سایت، نوع داده ی ورودی را انتخاب نموده و پس از وارد نمودن محتوا در کادر پایین بر روی دکمه ی “Generate” کلیک نمایید.

شناخت نوع داده ی ورودی

در هنگام انتخاب نوع داده ی ورودی می توانید یکی از این حالت ها را انتخاب نمایید: متن عادی، آدرس اینترنتی، شماره تلفن، کارت مجازی(هم اکنون در مرحله ی تست بتا می باشد) و در انتها اگر که از یک تلفن اندرویدی استفاده می کنید می توانید دسترسی به وای فای تان را به این وسیله به اشتراک بگذارید.

۱٫ متن (Text)- این گزینه را می توانید برای به اشتراک گذاشتن متنی مشخص در یک کد QR بکار برید. انتخاب این گزینه در مواقعی که می خواهید با دوستان تان تجربه ی متفاوتی از تبادل پیام را بیازمایید می تواند سرگرم کننده باشد. توجه داشته باشید که با احتساب فاصله ها نهایتا می توانید از ۲۵۰ کاراکتر استفاده نمایید.

۲٫ آدرس اینترنتی(URL)- اگر تمایل دارید آدرس وبسایت تان را به اشتراک گذارده و یا برای آن تبلیغ کنید می توانید از این گزینه استفاده کرده و پس از ساخت کدِ مربوطه از آن پرینت گرفته و در فضاهای مربوط به تبلیغات قرار دهید. فراموش نکنید به هنگام تایپ در کادر مربوطه آدرس را با http:// آغاز کنید.

۳٫ شماره تلفن(Phone number)- اگر تصمیم بر به اشتراک گذاری شماره تلفنِ خود، شرکت و یا کسب و کارتان دارید می توانید از این گزینه استفاده نمایید. به هنگام تایپ شماره تلفن، از گذاشتن پیشوند بین المللی غفلت نورزید.

۴٫ کارت مجازی (VCard)- با وجودی که این گزینه هم اکنون در مرحله ی بتا قرار دارد اما می توانید آن را تست کنید. کارت مجازی نوعی کارت جزئیات تماس می باشد که به شما اجازه می دهد نسبت به فرستان اطلاعاتی شامل نام، تلفن، ایمیل، وبسایت، شرکت و نیز آدرس کامل محل کارتان توسط کد های QR اقدام نمایید.

برای استفاده از این قابلیت از بخش جلوی فرمت یکی از گزینه های VCard و یا meCard را انتخاب نموده و فیلدهای مربوطه (به خصوص ستاره دارها) را تکمیل نمایید.

۵٫ دسترسی به وای فای (WiFi Access)- این گزینه به شما این فرصت را خواهد داد که به اشخاصی که کد QR تان را اسکن می کنند امکان دسترسی به سرویس وای فای تان داده شود. دوستان شما می توانند به جای تایپ پسوردهای مشکل تنها با اسکن کردن کد QR به اینترنتت تان دسترسی داشته باشند. توجه داشته باشد که در حال حاظر این قابلیت تنها برای گوشی های اندروید قابل استفاده می باشد.برای شروعِ استفاده از این قابلیت فیلدهای SSID و پسورد را تکمیل کرده و از میان WEP و WPA یکی را برگزینید، البته شما می توانید شبکه تان را بدون رمزنگاری به اشتراک گذارید (No encryption).

سفارشی سازی کد QR

پس از فشردن دکمه ی “Generate” قادر خواهید بود کد QR تان را در ستون وسط صفحه مشاهده نمایید. این کد دقیقا بر اساس اطلاعاتی که شما از قبل تنظیم و وارد نموده اید ساخته شده است.

اکنون شما قادر خواهید بود در سمت راست کد QR تان گزینه هایی را برای سفارشی سازیِ آن مشاهده نمایید.

۱٫ QR Style

برای تنظیم میزان گِردشدگی گوشه ها و زوایای کد QR ضامن مربوطه را به سمت چپ و راست حرکت دهید.

۲٫ Background

برای اضافه کردن پس زمینه به کد QR، می توانید رنگی یکدست (Solid color) را وارد نموده و یا از یک عکس استفاده نمایید. اگر بخواهید از یک عکس برای پس زمینه استفاده کنید می توانید آنرا مستقیما آپلود کرده و یا از طریق دادنِ لینک بارگذاری کنید.

۳Foreground

این بخش همان جایی که شما می توانید دست به تغییرات عمده ای در ظاهر مد QR بزنید. در این بخش می توانید به جای رنگ سیاه و سفید از دیگر رنگ ها استفاده کرده و نیز لوگوی تان را به کد QR اضافه کنید.

اگر می بینید که به تغییرات بیشتری نیاز دارید گزینه “Edit pixel by pixel” را انتخاب نموده و توسط قلمی که در اختیارتان قرار می دهد اقدام به رنگ آمیزی نمایید.

۴٫حداکثر سفارشی سازی (مهم!)

توجه داشته باشید که کد QR را می توان تا درصد معینی سفارشی نمود و از آن نقطه به بعد کدِ شما نمی تواند به خوبی کار کرده و در واقع غیر قابل اسکن خواهد شد.

QR Hacker دارای یک نوار “Customization maximum” می باشد که به شما نشان می دهد تا چه میزانی در کد QR دستکاری نموده اید (و یا به عبارت دیگر تا چه میزان به آن صدمه رسانده اید!). همان گونه که در تصویر نیز مشاهده می کنید در طول این نوار چهار رنگ وجود دارد، رنگ آبی به شما نشان می دهد که کمترین حد تغییرات را بر روی کد اِعمال نموده اید و رنگ قرمز نیز نشان می دهد که حداکثر تغییر را بر روی کد انجام داده و می بایست به عقب برگشته و از مقداری از آن تغییرات صرفنظر نمایید.

۵٫ ذخیره ی کد QR

به منظور ذخیره ی حاصلِ کار در سمت راست و انتهای اسکرین بر روی دکمه ی “Save QR” کلیک کنید. پنجره ی کوچکی نمایان می شود که در آن می توانید انتخاب نمایید کُدتان با فرمت PNG ذخیره شود یا PDF.

کار شما پس از دانلود و ذخیره کد بر روی کامپیوترتان به پایان می رسد. حال می توانید آن را در هر مکانی که مایل هستید استفاده کنید.در انتها لازم به ذکر می دانم که می توانید حدود %۳۰ از کد QR را دستکاری و تغییر دهید، این نکته بدین معناست که شما قادر خواهید بود برخی از قسمت های کد را حذف نموده و سپس یک نشان و یا لوگو را درون آن جای دهید و با این وجود باز هم در قابلیت اسکن شدنِ آن هیچ تغییری رخ ندهد. همیشه در ته ذهنتان درصد خطای مطمئنی را در نظر داشته باشید تا در خوانایی کد خللی وارد نشود.

منبع

به عنوان حسن ختام و برای آشنا شدن با نوع دیگری از سیستم ساخت کد پیشنهاد می کنم این مقاله را از سایت یک پزشک مطالعه نمایید.

کد QR گویا آی تی (لینک)





تاريخ : چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |